Köpvillkor

Detta köpvillkor gäller för alla produkter och tjänster som finns i vår e-handel www.racketgiganten.se.

Följande köpvillkor gäller från 2022-01-18

Köpvillkoren utgör tillsammans med din beställning, som bekräftats genom en orderbekräftelse, avtalsunderlaget för köpet. Köpvillkoren och annan information på Racketgiganten.se finns bara på svenska.

För att kunna handla på Racketgiganten.se måste du ha fyllt 18 år.

Dessa köpvillkor gäller för konsumentköp på Racketgiganten.se
Om du handlar som företagare gäller andra överenskomna köpvillkor eller den svenska köplagen (1990:931).

Parter

”Säljaren” är ”Cykel & Sport i Lödde AB”. Vid köp på Racketgiganten.se handlar du av Cykel & Sport i Lödde AB. Vid eventuella köp av tjänster eller produkter från våra externa partners sker betalningen till Cykel & Sport i Lödde AB men det framgår i dessa fall tydligt i varukorg och på orderbekräftelse att du ingår köpavtal med den externa partnern för den specifika produkten eller tjänsten.

Företagsuppgifter och Betalning

RacketGiganten

Företagsuppgifter

Cykel & Sport i Lödde AB
Marknadsvägen 7
246 42 Löddeköpinge
Org.nr: 559101-0201

”Säljare” (Cykel & Sport i Lödde AB) benämns nedan som ”Racketgiganten”, ”vi”, ”oss” eller ”säljaren”. Köparen är: den person som är angiven som köpare i beställningen, och benämns nedan som ”du”, ”dig”, ”din” eller ”ditt”. ”Köparen” är den person som betalar för varan eller tjänsten. Köparen är en person som är minst 18 år och handlar som egenskap av privatperson. Vi kan i dagsläget endast ingå avtal med kunder som har en leveransadress i Sverige.

Om du handlar som företagare gäller andra överenskomna köpvillkor eller den svenska köplagen (1990:931).

Betalning

Racketgiganten erbjuder flera säkra betalningsalternativ via Klarna betalningslösning. För att kunna erbjuda dig Klarnas betalmetoder kan vi i kassan komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation. Läs mer om klarnas dataskyddsinformation på https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/sv_se/privacy

När du handlar på Racketgiganten.se är det Cykel & Sport i Lödde AB som hanterar betalningen. Vid frågor om betalning kan du kontakta Racketgiganten på kundtjanst@racketgiganten.se

Alla priser på racketgiganten.se visas inklusive mervärdesskatt (moms). Priserna inkluderar inte faktura- eller fraktavgifter. Sådana avgifter presenteras separat.

Vid betalning framgår tydligt vilka leveransalternativ som erbjuds för ordern. Priser för frakt och leveransvillkor framgår på orderöversikten. Orderöversikten specificerar alla kostnader förknippade med varan, som exempelvis porto, frakt, emballage etc.

Vid betalning på Racketgiganten.se kan du välja bland de betalningsmetoder vi erbjuder i köpprocessen. Alla dina uppgifter krypteras för att minimera risken för obehörig åtkomst. Vid mottagning av din beställning gör vi en reservation på ditt betalningsmedel för att säkerställa att det finns tillräckliga medel för att täcka köpbeloppet och slutföra transaktionen. Om ingen reservation kan göras förbehåller vi oss rätten att annullera beställningen. Du får då information om en eventuell annullering.

Om du använder betalkort som betalningsmetod debiteras du när vi bekräftar din beställning med en orderbekräftelse och leverans har påbörjats hos oss. Det gäller också vid förhandsbeställning av produkter som blir tillgängliga framåt i tiden eller som har ett obekräftat leveransdatum.

Vid köp av försäkring eller liknande tjänster, lagras dina personuppgifter och uppgifter om produkten krypterat och säkert hos vår betalningsförmedlare och förmedlas till försäkringsbolaget. Ditt samtycke till att lagra dina personuppgifter inhämtas under köpprocessen av försäkring eller liknande tjänster.

Avbetalning

Racketgiganten erbjuder avbetalning och betalning mot faktura via Klarna. Villkoren för avbetalning och fakturabetalning framgår när du väljer detta som betalningsmedel i kassan.

Det går bra att lämna returer i vår butik i Löddeköpinge.

Skicka varor i retur

Varan kan returneras till vårt returcenter:
Racketgiganten Retur
c/o Cykel & Sport i Lödde AB
Marknadsvägen 7
246 42 Löddeköpinge

Köparen står för frakten vid retur. Produkten skickas tillbaka till oss (med spårningsnummer), om möjligt i originalemballaget, tillsammans med ifylld returblankett (som bifogades orderbekräftelsen du fick via e-post). Blanketten kan laddas ner här. Ordern krediteras och du får tillbaka det belopp du eventuellt har betalt. Vid utestående faktura hos fakturaleverantör måste den betalas innan sista betalningsdatum även om varan har skickats i retur.

Returer kan INTE skickas mot Postförskott/Efterkrav eller som rek.

Om en vara skickas i ett emballage som kan anses vara ohygienisk eller farlig för Racketgigantens personal, exempelvis förpackningar som tidigare använts för livsmedel eller kemikalier, så förbehåller vi oss rätten att skicka tillbaks sändningen till dig och debiterar dig för fraktkostnaden.
Racketgiganten har en returhanteringstid upp till 30 dagar.

Öppet köp

Racketgiganten lämnar 30 dagars öppet köp på obegagnad vara. Returnera produkten, kvittot och eventuellt emballage til Racketgiganten inom 30 dagar, så får du pengarna tillbaka för köpet. Produkten måste vara komplett, obegagnad och oskadd på ett sådant sätt att varan kan säljas som ny.

Öppet köp gäller ej på hygienartiklar och underkläder.
Tech-produkter med försegling får endast återlämnas med förseglingen intakt. Öppet köp gäller ej på livsmedel såsom kosttillskott eller energibars och dylika produkter.

Ångerrätt

Den svenska lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler ger dig rätt att ångra ditt köp. Ångerrätten gäller för varor och enskilda tjänster. Ångerrätten förutsätter att du senast inom 14 dagar efter att du har tagit emot leveransen meddelar säljaren att du vill använda ångerrätten, i första hand genom att använda den returblankett du har fått eller annars skriftligen via brev, e-post eller sms med ordernumret som referens.

För att kunna använda ångerrätten måste produkten returneras till oss i samma mängd och skick som när du mottog den. Alla produkter ska returneras till säljaren inom rimlig tid, senast inom 14 dagar från ditt meddelande om utövande av ångerrätten. Eventuell fraktkostnad för returen betalar du själv.

Säljaren är skyldig att betala tillbaka hela köpeskillingen. Återbetalning ska ske senast 14 dagar från den dag då säljaren tog emot köparens meddelande förutsatt att Racketgiganten inom denna tid fått varan i retur, eller ett kvitto på att varan sänts tillbaka.

Undantag från ångerrätten

Köparen kan inte utnyttja sin ångerrätt för varor som snabbt minskar i värde eller inte går att återställa till sitt ursprungliga nyskick.

Ångerrätten gäller ej på livsmedel som t ex kosttillskott och energibars eller andra produkter som klassas som livsmedel med bäst före datum.

Ångerrätten gäller ej på varor som specialtillverkats unikt efter kundens val och inte är av värde för annan kund, det omfattar modifieringar på varor som att lägga till eller byta delar som ändrar i varans specifikation och grundutförande. Det omfattar exempelvis produkter där du som kund väljer att produkten skall levereras med modifikationer som gör att produkten får en egen särprägel. Exempel är omsträngning eller omlindning av racketar.


Ångerrätten gäller ej på hygienartiklar eller underkläder där förseglingen är bruten.

Ångerrätten gäller inte för varor som är reserverade på nätet för avhämtning och betalning i butik då detta är butiksförsäljning och inte ren internetförsäljning.

Reklamation

Ibland kan en produkt ha brister som omfattas av en reklamation. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten. Reklamationsrätten omfattar inte fel orsakade av normalt slitage. Om du upptäcker brister på en vara vill vi att du i första hand kontaktar vår kundtjänst för att se om bristen kan röra sig om reklamation eller om bristen går att åtgärda genom justeringar eller utbyte av delar. Vid kontakten hjälper vi dig att åtgärda bristen i båda fallen om det är enkelt åtgärdat, kräver felsökning eller om bristen omfattas av reklamation. Reklamation skall göras inom skälig tid, dock senast inom 2 månader.

Reklamationen måste riktas mot säljaren, det vill säga Racketgiganten AB eller Partnern i de fall då varan inte har sålts av Racketgiganten AB. Vid köp genom företag har köparen 2 års reklamationsrätt enligt köplagen. 
Produkten kan lämnas in till en av våra anslutna butiker tillsammans med returblankett. (som bifogades orderbekräftelsen du fick via e-post).

När det gäller en reklamation som behöver skickas till oss så står vi för returfrakten. Kontakta kundtjänst om vilken produkt och order reklamationen avser så tar vi fram en fraktsedel som kan fästas på emballaget. Produkten kan då skickas tillbaka till oss, om möjligt i originalemballaget, tillsammans med returblanketten (som bifogades orderbekräftelsen du fick via e-post).

Leveransvillkor

Leveransen av produkterna sker på det sätt som står angivet på orderbekräftelsen. Vi bär risken för produkterna tills de övertas av dig, det vill säga när du har fått produkterna i din besittning. Våra priser för frakt framgår vid betalningen av varorna.

Om du beställer hemleverans och bor i närheten av någon av våra butiker kan Racketgiganten välja att personligen leverera dina varor istället för att använda en extern leverantör av frakt. Kostnaden är densamma som för det fraktalternativ du valt i kassan.Vi erbjuder alltid kostnadsfri uthämtning i våra anslutna butiker.

Vid hemleverans bör du tänka på att du själv har ansvar för att ta in produkterna i bostaden och att du måste vara på plats för att ta emot varorna. Vi kan kräva legitimation innan vi överlämnar varorna.

carton man, doll, arang

Frakt

Fraktpriser presenteras i kassan när du handlar på racketgiganten.se

DHL Servicepoint

Racketgiganten har avtal med DHL och skickar din leverans till din närmaste DHL Servicepoint. Du blir aviserad av DHL eller utlämningsstället när varan kan hämtas. Din försändelse skall hämtas upp inom 14 dagar. Du kan bli debiterad för påminnelseavgifter och straffavgifter om din vara inte hämtas ut i tid. Lokala avvikelser kan förekomma.

Vid större försändelser kan andra leveranssätt förekomma.

Cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats meddelas om cookies används. När du besöker denna webbplats sparas cookies på din dator. Dessa cookies är s.k. sessionscookies och används för att hålla reda på din inloggning (om du är inloggad) och din kundkorg när du handlar. Sessionscookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Om du inte accepterar användning av cookies kan du ställa in din webbläsare så att den automatiskt nekar cookies eller så att den informerar dig om en webbsida använder cookies. Om du stänger av cookies kommer du inte att kunna handla, eftersom kundkorgen och inloggningen kräver cookies för att fungera. Du kan däremot titta runt i butiken utan att ha cookies aktiverat.

Personuppgifter

Vid köp från Racketgiganten kommer vi att behandla dina personuppgifter. Vi ansvarar för dina personuppgifter enligt
dataskyddsförordningen (GDPR) . Vid godkännande av köpeavtalet med Racketgiganten samtycker du till att dina uppgifter sparas. För fullständig information om Racketgigantens behandling av personuppgifter, vänligen se vår integritetsskyddspolicy.

Force Majeure

I händelser som står utanför vår skäliga kontroll, exempelvis vid ändrade lagstiftningar, myndighetsåtgärder, strejker, blockader, sabotage, krig, terroristattacker, bränder, översvämningar, naturkatastrofer eller liknande händelser ska Racketgigantens åtagande att fullgöra köpeavtalet skjutas på framtiden så länge omständigheterna råder. Om en försening på grund av force majeure överstiger 2 månader har såväl du som Racketgiganten rätt att häva avtalet med omedelbar verkan utan någon skyldighet att betala skadestånd.

Om du har några frågor
vänligen maila oss

Varukorg